Despre concurs

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului în Moldova (OHCHR) lansează Concursul de creație „Drepturile omului sunt drepturile tale și ale mele”, ediția a III-a, în cadrul Programului Comun al ONU „Susținerea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, implementat de ONU cu sprijinul Suediei.Termenul limită pentru depunerea lucrărilor la concurs: 1 noiembrie 2021.

Scopul concursului este creșterea gradului de informare a copiilor și tinerilor despre drepturile omului și promovarea acestora prin prisma artei.

Participanții de pe ambele maluri ale râului Nistru, cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, vor propune lucrări de artă prin care vor prezenta viziunea lor vis-a-vis de conceptul drepturilor fundamentale ale omului.

Lucrările pot face parte din următoarele tipuri de artă: pictură, desen, artă decorativă și aplicată, colajș și pot fi realizate pe orice material (carton, pânză și alte materiale) și executate în orice tehnică (ulei, acuarelă, cerneală, creioane colorate, creioane de ceară și alte materiale) și prezentate în formă electronică (în format JPEG, PNG sau GIF (cu o rezoluție de cel puțin 200-300 dpi).

Pentru a participa la concurs, trebuie să completați formularul de înregistrare ”Aplică aici”, să încărcați lucrările efectuate conform criteriilor concursului (vezi Regulamentul) pe site-ul web www.creatieonu.md în perioada 10 septembrie - 1 noiembrie 2021. Lucrarea de artă trebuie să fie acompaniată și de o descriere care să comunice ce dorește participantul/ta să redea prin aceasta, și care este viziunea sa referitor la conceptul de drepturile omului.

Lucrările propuse pe 3 categorii de vârstă vor fi supuse votului de către publicul larg pe platforma special creată pentru concurs (www.creatieonu.md) şi a votului Consiliului de Experți al concursului, format din experți în domeniul drepturilor omului, colaboratori ONU, experți din comunitatea artistică, instituții culturale și ONG-uri.

Câștigătorii vor fi premiați cu diplome și materiale promoționale ale Oficiului ONU pentru Drepturile Omului în Moldova (OHCHR), iar lucrările acestora fi publicate în calendarul OHCHR pe suport de hârtie pentru 2022, care va fi diseminat în rândul agențiilor ONU în Moldova, autorităților, ONG-urilor, dar și a partenerilor de dezvoltare.

ANUNȚ!

Ținând cont de interesul și participarea foarte activă a copiilor și tinerilor în cadrul Concursului de Creație „Drepturile omului sunt drepturile tale și ale mele” din acest an, OHCHR împreună cu membrii Consiliului de Experți are necesitatea de o perioadă suplimentară pentru a evalua lucrările propuse.

Anul acesta la Concurs au fost admise 1101 lucrări, ceea ce reprezintă un număr record de participare în cadrul celor 3 ediții.

Premianții vor fi anunțați pe data de 9 decembrie în cadrul unui eveniment dedicat Concursului de Creație, cu participarea copiilor, tinerilor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Participare

Participanții de pe ambele maluri ale râului Nistru, cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, vor propune lucrări de artă prin care vor prezenta viziunea lor vis-a-vis de conceptul drepturilor fundamentale ale omului.

Lucrările pot face parte din următoarele tipuri de artă: pictură, desen, artă decorativă și aplicată, colajș și pot fi realizate pe orice material (carton, pânză și alte materiale) și executate în orice tehnică (ulei, acuarelă, cerneală, creioane colorate, creioane de ceară și alte materiale) și prezentate în formă electronică (în format JPEG, PDF sau GIF (cu o rezoluție de cel puțin 200-300 dpi).

Lucrarea de artă trebuie să fie acompaniată și de o descriere care să expună ce dorește participantul/ta să redea prin aceasta, și care este viziunea sa referitor la conceptul de drepturile omului.

Lucrari publicate

У всех одинаковые права

Pictură 1004 vizualizări 63 voturi

Право на индивидуальность.

Pictură 605 vizualizări 31 voturi

Accesul liber la justiție

Pictură 751 vizualizări 72 voturi

Мои права.

Pictură 275 vizualizări 22 voturi

"Luptă pentru drepturile tale!"

Pictură 335 vizualizări 33 voturi

Cunoașterea Drepturilor

Pictură 425 vizualizări 48 voturi

Право на образование

Pictură 578 vizualizări 60 voturi

Orice bogatie merita impartita.

Pictură 610 vizualizări 85 voturi
Mai multe